Inici

dilluns, 14 de juny del 2010

La prevenció, per evitar tenir mosquits a casa

El temps que estem gaudint actualment, amb una freqüència de ruixats força alta, pot afavorir molt la proliferació dels mosquits urbans. Ens referim al Culex pipiens i a l’Aedes albopictus o dit d’una manera més entenedora, el mosquit comú i el mosquit tigre.

Amb la finalitat de poder controlar aquestes poblacions, el Servei de Control de Mosquits està intensificant les aplicacions a la via pública de les nostres poblacions. Això es fa aplicant el mètode antilarvari de control dels punts de cria ubicats a l’espai públic, però amb això no ni ha prou.

Us demanem la col.laboració de tots, perquè una gran part d’aquests mosquits es crien dins de les vostres cases. Ells aprofiten l’aigua estancada que troben als nostres jardins, terrasses i horts per desenvolupar la part del cicle biològic que és aquàtic. Us preguem que buideu l’aigua d’aquests llocs o que tapeu de forma hermètica els recipients i bidons on guardeu l’aigua de pluja. Amb aquesta simple mesura la població de mosquits baixarà notablement i no haurem d’aplicar insecticides dins de casa nostra. Són mesures molt més sostenibles, ecològiques i econòmiques. Paga la pena!!!

Consulteu aquí el fulletó amb les mesures preventives.