Inici

dimecres, 17 d’octubre del 2012

El mosquit tigre entra a Mallorca


No hi ha cap dubte que el mosquit tigre té vocació de viatger i si el 2004 arribava a Catalunya, ara truca a la porta de ses Illes Balears on pretén instal·lar-se.
Segons ha pogut constatar l’equip del laboratori de zoologia i malalties emergents de la Facultat de Biologia  de l’Universitat de les Illes balears, actualment cinc municipis  de Mallorca compten amb la presència del mosquit tigre. La primera evidència va ser a mitjans del mes de setembre i l’avaluació feta en aquests primers dies mitjançant la instal·lació de trampes d’ovoposició, ja s’ha trobat en 5 municipis on s’ha buscat.
Aquest dilluns dia 15 d’octubre es va fer una jornada tècnica oberta per explicar quina era la situació actual a la zona i, a la qual, vàrem ser convidats per poder  aportar la nostra experiència en el programa que desenvolupem a nivell de tota la demarcació de Girona. L’acte va comptar amb la presència de la Directora General de Medi Natural Sra. Neus Literas i els ponents van ser el Doctor Miquel Àngel Miranda del Departament de Zoologia i malalties Emergents i del Director del Servei de Control de Mosquits Sr. Eduard Marquès.