Inici

dijous, 7 de març del 2013

Llevantada.

Canvi del nivell de l'aigua dins de la reserva integral dels aiguamolls (blau) i al Sirvent (Fluvià) en aquest episodi de llevant.

Després d’un hivern extremadament sec la situació ha canviat radicalment. El temporal de llevant ha regat tot el territori fins amerar-lo d’aigua, ha omplert els pantans i ha deixat els aiguamolls amb un nivell d’aigua que a dia d’avui fa que moltes zones siguin inaccessibles.
En aquesta època, l’espècie de mosquit que pot desenvolupar-se és l’Ochlerotatus detritus, aquest mosquit pica a l’exterior i es desenvolupa en zones de caràcter halí. Són les maresmes salades les que han rebut més aigua, ja que apart de la precipitació que ha caigut i hem de sumar el fort temporal de llevant, que amb onades de 4-6 metres d’alçada, ha envaït totes aquestes extensions de maresma salada, produint-se una gran eclosió de “mosquits d’hivern”.
Durant les properes setmanes haurem de controlar les poblacions larvàries de l’Ochlerotatus detritus si no volem tenir una Setmana Santa amb greus problemes. Com us hem dit és una espècie que pica a l’exterior, que ho fa al llarg de tot el dia i, també pot fer desplaçaments molt grans, de fins a desenes de quilòmetres.
Nosaltres estem preparats i esperem que aquesta situació es pugui controlar de forma eficaç i amb tot el respecte cap aquest medi tant productiu com són les maresmes, per això les aplicacions es faran amb un ingredient actiu biològic que tan sols afecta a les larves dels mosquits picadors.