Inici

dimecres, 24 de maig del 2017

Programa Educatiu del Mosquit Tigre


Aquests dies estem finalitzant el Programa Educatiu del Mosquit Tigre que porta a terme el S.C.M. i que s’aplica a tota la demarcació per vuitè any consecutiu i el qual, està finançat pel Dipsalut. Durant aquests darreres dies estem fent les escoles de l’Alt Empordà.
Aquest Programa té com a objectiu formar a la mainada que estudia 5é (11anys) perquè puguin conèixer el cicle biològic dels mosquits, reconèixer les seves larves aquàtiques i a l’adult del mosquit tigre, també se’ls hi explica com aplicar les mesures preventives per controlar els llocs de cria del mosquit tigre. En l’apartat pràctic el nens construeixen un eclosionador de mosquits on hi poden fer el seguiment “en viu i en directe” del cicle biològic d’aquests dípters i també se’ls hi regala un kid de prospecció, que consta de les eines per recollir mostres de camp de larves de mosquit, aquest exercici el solen fer acompanyats dels adults i d’aquesta manera obtenim un efecte multiplicador del aprenentatge.  Posteriorment les larves són enviades al laboratori del Servei i allí són determinades, l’alumne té un retorn del treball pràctic realitzat i ens ajuda de pas a construir el mapa dels Mosquits de Girona, penseu que cada any troben al voltant de 12 espècies de mosquit, ahir mateix les mostres d’un sol grup de la Garrotxa van trobar 8 espècies diferents!
Aquest programa educatiu manté un percentatge de participació de més del 80% de les escoles públiques i privades, aquest any hi hauran passat 6.500 alumnes i ja s’ha superat els 50.000 alumnes que hi han participat en 8 anys!